Fudge brownies met Speculaas
Equipment
- Bakvorm van 20 x 20
Ingrediënten
- 150 gr ongezouten roomboter
- 270 gr blonde cassonade suiker
- 90 gr Cacaopoeder
- 75 gr Patisseriebloem
- 3 eieren
- 1 zakje Vanillesuiker
- 2 eetlepels Speculaas pasta
- 3 speculaasjes (grof verkruimeld)
Instructies
- Zet een pannetje op het vuur en smelt hierin de boter
- Voeg daarna de vanillesuiker, de suiker en het cacaopoeder toe.
- Roer goed door elkaar en zet het pannetje van het vuur. Roer de bloem erdoor en nadien de eieren
- Blijf goed roeren zodat de eieren niet beginnen stollen
- Stort het mengsel nu in je met bakpapier bekleedde bakvorm. Zet het mengsel 20-25 minuten in de oven op 160°.
- Laat het nadien volledig afkoelen vooraleer je aan de topping begin
- Smelt de speculaaspasta op een laag vuurtje
- Verdeel met een lepel de speculaaspasta over de afgekoelde brownie
- Verdeel de speculaas kruimeltjes hierover. Ik bewaar hem altijd even in de ijskast zodat hij wat makkelijker is om aan te snijden.
- Snijd in kleine stukjes. Smakelijk!