Red Velvet Valentijn wafeltjes : Luchtige krokante wafels met een heerlijke topping van Mascarpone en fruit

Porties 4
Inspiratie : Betty kookt

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediënten

Voor de wafels :

  • 200 ml Karnemelk
  • 2 zakjes Vanillesuiker
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 2 eetlepels Cacao poeder
  • 230 gr Zelfrijzend Bakmeel
  • 4 eetlepels rode kleurstof
  • 7 eetlepels Zonnebloemolie

Voor de topping :

  • 150 gr Mascarpone
  • 100 gr Poedersuiker
  • 1 theelepel Vanille extract
  • Fruit naar keuze

Instructies 

Voor de wafels :

  • Meng de eieren met de melk. Voeg dan de zonnebloemolie en de rode kleurstof toe en mix goed tot je een egaal rood mengsel krijgt.
  • Meng ondertussen in een aparte kom alle droge ingrediënten : het zelfrijzend bakmeel , het cacaopoeder & de vanillesuiker
  • Voeg nu de droge ingrediënten toe aan het rode mengsel en roer goed met een garde. Wanneer alles goed door elkaar gemengd is, kan je het wafelijzer beginnen opwarmen.
  • Voor de grootte van de wafels, nam ik een ijsschepper als standaard. ( Ongeveer 2 eetlepels per wafel)
  • Bak ze ongeveer 2 minuutjes en haal ze dan voorzichtig uit het wafelijzer. Ze komen er héérlijk krokant uit .

Voor de Topping :

  • Meng de Mascarpone met het Vanille extract & de poedersuiker tot een mooi geheel.
  • Snijd het fruit in stukjes en je kan ook vormpjes gebruiken om kleine hartjes uit het fruit te drukken.

De Afwerking :

  • Eet de wafels direct wanneer ze uit het wafelijzer komen, warm zijn ze het lekkerst.
  • Werk af met wat Mascarpone en het fruit. Smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It