Red Velvet Valentijn wafeltjes : Luchtige krokante wafels met een heerlijke topping van Mascarpone en fruit
Inspiratie : Betty kookt
Equipment
- Wafelijzer
Ingrediënten
Voor de wafels :
- 200 ml Karnemelk
- 2 zakjes Vanillesuiker
- 1 theelepel Vanille extract
- 2 eetlepels Cacao poeder
- 230 gr Zelfrijzend Bakmeel
- 4 eetlepels rode kleurstof
- 7 eetlepels Zonnebloemolie
Voor de topping :
- 150 gr Mascarpone
- 100 gr Poedersuiker
- 1 theelepel Vanille extract
- Fruit naar keuze
Instructies
Voor de wafels :
- Meng de eieren met de melk. Voeg dan de zonnebloemolie en de rode kleurstof toe en mix goed tot je een egaal rood mengsel krijgt.
- Meng ondertussen in een aparte kom alle droge ingrediënten : het zelfrijzend bakmeel , het cacaopoeder & de vanillesuiker
- Voeg nu de droge ingrediënten toe aan het rode mengsel en roer goed met een garde. Wanneer alles goed door elkaar gemengd is, kan je het wafelijzer beginnen opwarmen.
- Voor de grootte van de wafels, nam ik een ijsschepper als standaard. ( Ongeveer 2 eetlepels per wafel)
- Bak ze ongeveer 2 minuutjes en haal ze dan voorzichtig uit het wafelijzer. Ze komen er héérlijk krokant uit .
Voor de Topping :
- Meng de Mascarpone met het Vanille extract & de poedersuiker tot een mooi geheel.
- Snijd het fruit in stukjes en je kan ook vormpjes gebruiken om kleine hartjes uit het fruit te drukken.
De Afwerking :
- Eet de wafels direct wanneer ze uit het wafelijzer komen, warm zijn ze het lekkerst.
- Werk af met wat Mascarpone en het fruit. Smakelijk!