Een NO BAKE Chocolade Oreo taartje met noten en vers fruit

Equipment

  • Bakvorm naar keuze (ik gebruikte een rechthoekige 36 cm x 13)

Ingrediënten

  • 2 pakken Oreo koekjes (154 gr)
  • 100 gr boter
  • 300 gr Ruby chocolade ( roze chocolade)
  • 200 ml room
  • Vers Fruit naar keuze (ik gebruikte bosbesjes)
  • Handje vol pistache noten

Instructies 

  • Verkruimel de Oreo koekjes fijn in de keukenmachine
  • Smelt de boter op een laag vuurtje en meng deze nadien onder de verkruimelde koekjes
  • Stort dit mengsel op de bodem van je bakvorm. ( Ik raad aan om met een bakvorm te werken met een losse bodem)
  • Druk het mengsel goed aan met de bolle kant van de lepel en zit dit even in de ijskast terwijl je de vulling maakt
  • Zet de room op het vuur en laat net niet koken.
  • Neem dan de chocolade en leg deze in de warme room
  • Zet het pannetje van het vuur en laat de chocolade met de room even rusten. Je zal zien dat na een paar minuten de chocolade zo goed als gesmolten is
  • Nog even een paar keer goed doorroeren zodat er geen enkele brokjes meer inzitten. Giet dan dit mengsel over je koekjesbodem. ( we zijn al bijna klaar, hoe simpel is dit ! ? )
  • Voor de afwerking druk je enkele bosbesjes en de grof gehakte pistache noten in de warme, zachte chocolade.
  • Laat de taart opstijven in de ijskast alvorens je begint te smullen 😉
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It