- 2 pakken Oreo koekjes (154 gr)
- 100 gr boter
- 300 gr Ruby chocolade ( roze chocolade)
- 200 ml room
- Vers Fruit naar keuze (ik gebruikte bosbesjes)
- Handje vol pistache noten
Verkruimel de Oreo koekjes fijn in de keukenmachine
Smelt de boter op een laag vuurtje en meng deze nadien onder de verkruimelde koekjes
Stort dit mengsel op de bodem van je bakvorm. ( Ik raad aan om met een bakvorm te werken met een losse bodem)
Druk het mengsel goed aan met de bolle kant van de lepel en zit dit even in de ijskast terwijl je de vulling maakt
Zet de room op het vuur en laat net niet koken.
Neem dan de chocolade en leg deze in de warme room
Zet het pannetje van het vuur en laat de chocolade met de room even rusten. Je zal zien dat na een paar minuten de chocolade zo goed als gesmolten is
Nog even een paar keer goed doorroeren zodat er geen enkele brokjes meer inzitten. Giet dan dit mengsel over je koekjesbodem. ( we zijn al bijna klaar, hoe simpel is dit ! ? )
Voor de afwerking druk je enkele bosbesjes en de grof gehakte pistache noten in de warme, zachte chocolade.
Laat de taart opstijven in de ijskast alvorens je begint te smullen 😉