Witte chocolademousse, chocolade crumble & frambozen coulis ♥
Dit zoet chocolade hartje zal je gasten zeker kunnen bekoren! De chocolade hartjes + de frambozencoulis kan je de avond ( of zelfs enkele dagen) op voorhand maken zodat op de avond zelf niet veel werk hebt! Perfect toch?
Equipment
- Speciale siliconen bakvorm Ik gebruikte de 3D Siliconen Bakvorm Hartjes Cuoricino van Silikomart
Ingrediënten
Voor de chocolade mousse hartjes
- 200 gr witte chocolade
- 3 blaadjes gelatine
- 250 ml volle melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gr slagroom
Voor de chocolade crumble
- 50 gr bloem
- 75 gr donkerbruine bastardsuiker
- 50 gr kokospoeder
- 15 gr cacao
- 60 gr boter
Voor de frambozen coulis
- 250 gr diepvries frambozen
- 50 gr suiker
- een scheutje water
Instructies
Voor de chocolade hartjes
- Om de witte chocolade te maken gaan we eerst de melk even opwarmen in de microgolf
- Neem de 3 gelatine blaadjes & laat die ondertussen weken in koud water. (ongeveer 10 minuten)
- Breek de chocolade in stukken en leg deze in de hete melk. Laat 5 minuten rusten en roer nadien zodat alle chocolade gesmolten is
- Na de 10 minuten knijp je de gelatine blaadjesgoed uit en los je deze op in de witte chocolade melk
- Je kan het kommetje ook altijd nog enkele seconden in de microgolf zetten indien de melk niet warm genoeg meer is
- Klop in een andere kom de slagroom half stijf samen met de suiker. ( de room moet wat de consistentie hebben van yoghurt)
- Spatel dan voorzichtig de room onder de chocolade saus.
- Zet de kom enkele uren afgedekt in de koelkast zodat het mengsel kan opstijven
- Neem dan je bakvorm erbij en vul de hartjes met de chocolade mousse. ( Ik deed dit met behulp van een spuitzak)
- Zet de vorm in de vriezer ( minstens 1 nachtje)en haal een half uurtje voor je het gaat serveren uit de vriezer
- Wanneer je alle hartjes niet direct nodig hebt kan je deze gerust enkele weken in de vriezer bewaren
Voor de chocolade crumble
- Meng alle droge ingrediënten ( buiten de boter)met elkaar
- Neem dan de koude boter erbij ( liefst in kleine blokjes gesneden) en meng het geheel nu met je vingers tot een crumble.
- Leg het mengsel uitgespreid op een bakplaat en zet 10 minuutjes in de oven op 180°
Voor de frambozen coulis
- Neem een pannetje en doe hierin de frambozen, des suiker en een lepeltje water
- Laat inkoken en zorg ervoor dat de saus niet aanbrand dus roer regelmatig eens met een spatel
- Wanneer je een gladde rode saus hebt ( +/- 5 minuten) haal je de coulis van het vuur
- Neem een zeef erbij en zeef de saus zodat alle rode pitjes eruit zijn
- Je kan de coulis best lang bewaren in een afgesloten pot in de koelkast.
Tijd om te dresseren !
- Neem de hartjes uit de vriezer ( reken dat ze zeker nog 30 minuten nodig hebben om te ontdooien). Ontvorm ze meteen.
- Leg wat chocolade crumble op de bordjes, leg hierop de bevroren hartjes en werk af met de coulis
- Smakelijk!