Bananen- Chocolade muffins

Porties 12 muffins
( Naar een idee van As Cooked By Ginger)

Equipment

  • Muffin/cupcake vormpjes
  • Cupcake bakvorm

Ingrediënten

  • 2 overrijpe bananen
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 125 gr Yoghurt
  • 100 gr lichtbruine suiker
  • 120 gr donkere chocolade (grof gesneden)
  • 70 gr Cacaopoeder
  • 70 ml Zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 180 gr Patisseriebloem

Instructies 

  • Neem een kom en plet de bananen tot er geen stukjes meer inzitten. ( met een pureestamper of je kan ze ook pletten met een vork). Voeg het bakpoeder toe en roer goed door elkaar.
  • Voeg dan de yoghurt , de zonnebloemolie, de vanillesuiker , de lichtbruine suiker & het ei toe en roer alles door elkaar met een garde.
  • Dan voeg je de bloem en het cacaopoeder toe en meng je alles opnieuw. Als laatste voeg je de grofgesneden chocolade toe.
  • Neem dan je cupcake bakvorm erbij, vul deze met de cupcake/muffin papiertjes en met een ijsschepper vul je de vormpjes met de chocolade.
  • Zet de vorm 20 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°.
  • Laat ze afkoelen en ze worden lekker smeuïg. ( stiekem zijn ze ook echt énorm lekker wanneer ze net uit de oven komen)
  • Smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (1)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It