Pittig gekruid tomaten roomsausje met gehaktballetjes en Naanbrood

Porties 3

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes :

  • 400 gr gemengd gehakt
  • Peper & zout
  • 2 eetlepels Garam Masala

Voor de Saus :

  • 400 ml passata
  • 250 ml room
  • 150 gr kerstomaatjes
  • 2 handjes spinazie
  • 2 stengels Lente ui (fijngesneden)
  • 3 à 4 eetlepels Garam Masala
  • Peper & Zout
  • 1 eetlepel Paprika poeder
  • 0,5 theelepel Chili poeder
  • 2 Ajuinen
  • 3 teentjes look

Extra :

  • Naanbrood

Instructies 

Voor de balletjes :

  • Meng het gehakt samen met de Garam Masala kruiden en goed wat peper en zout en maak er ongeveer 12 gehaktballetjes van.
  • Die leg je in een ingevette ovenschaal en bak je 30 minuten op 180°

Voor de Saus :

  • Mix de ajuin en de look fijn en fruit deze wat aan in een pan met een scheutje olijfolie
  • Voeg dan de kerstomaten toe samen met de lente ui en de kruiden
  • Nadien voeg je de passata toe en de room en laat je het geheel even pruttelen
  • Voeg dan de spinazie toe en kruid goed af naar smaak met peper en zout
  • De smaak van de saus hangt echt af van een goede kruiding, dus proef zeker of er nog iets extra kan worden toegevoegd

De afwerking :

  • Voeg de klaargemaakte balletjes toe aan de saus en laat ze nog enkele minuutjes mee pruttelen.
  • Bak het naanbrood ( voorgekocht) in de airfryer en serveer direct.
  • Smakelijk !
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It