Schattige speculaas cheesecake vleermuisjes

Porties 12 stukjes
Houd er rekening mee dat de cheesecake na het bakken een nachtje in de koelkast moet!

Equipment

  • Bakvorm 20 x 20
  • Decoratie oogjes
  • Spuitzak + spuitmondje

Ingrediënten

Voor de koekjesbodem :

  • 180 gr speculaas koekjes
  • 70 gr ongezouten roomboter

Voor de Cheesecake vulling :

  • 300 gr roomkaas (Philadelphia bv)
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 60 gr zure room
  • 10 gr bloem
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 100 gr speculaas pasta

Topping :

  • 125 gr mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 70 ml slagroom
  • oogjes (24 voor 12 stukjes)
  • 18 speculaas koekjes met vanille crème vulling (Maar voorzie er best extra, aangezien je er per ongeluk enkele kapot zult snijden bij het decoreren)

Instructies 

Voor de koekjesbodem :

  • Smelt de boter op een laag vuurtje
  • Verkruimel de speculaas koekjes in de keukenmixer en meng deze nadien goed onder de boter
  • Neem de bakvorm erbij, smeer deze een beetje in met boter en leg er dan een stukje bakpapier op
  • Stort hier dan de speculaas crumble op uit en druk goed aan met de onderkant van een lepel tot je een egale mooie bodem krijgt. Zet nu even opzij in de ijskast

Voor de Cheesecake vulling :

  • Mix de suiker & de roomkaas door elkaar. Voeg dan de eieren toe samen met de zure room, het vanille extract en de bloem en meng tot je een mooi egaal mengsel krijgt
  • Neem dan je bakvorm er terug bij en stort de vulling over de koekjesbodem
  • De speculaaspasta roer je goed door elkaar in een kommetje en je voegt over de gehele bodem kleine stukjes toe ( met behulp van een lepeltje)
  • Dan is het tijd om de cheesecake te bakken! 40-45 min op 150° en nadien laat je de cake afkoelen in de oven. Nadien plaats je hem een nachtje in de ijskast

Afwerking :

  • Neem de cake uit de bakvorm en snijd er nu 12 mooie stukjes uit
  • Om de slagroom te maken klop je de mascarpone samen met de suiker en de slagroom op tot het stijf wordt.
  • Doe het mengsel in een spuitzak met een bijhorend spuitmondje en maak nu kleine toefjes op de stukjes
  • Zet dan een speculaas koekje in het midden
  • Om de vleugeltjes te maken, snijd je een rondje doormidden. De truc om het koekje mooi te snijden & niet te breken is heel snel snijden. Verwijder de vulling ( die gebruik je als plakmiddel) en plak de vleugeltjes nu mooi aan het koekje
  • De vulling van de koekjes kan je ook gebruiken om de oogjes aan te brengen!
  • Smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It