Gevulde spookkoekjes voor Halloween!

Porties 12 koekjes
#Pintrest

Equipment

  • Deegroller
  • Hartjes Uitsteekvorm
  • Klein Spuitmondje
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 250 gr patisseriebloem
  • 100 gr Fijne suiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 1 eetlepel Vanille extract
  • 1250 gr Ongezouten roomboter (Kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • Rasp van 1 citroen
  • 125 gr Amandelmeel

Instructies 

  • Voeg alle ingrediënten samen in een mengkom en kneed het deeg goed met je handen. Als alles goed gemengd is, rol je er een bal.
  • Rol de bal in vershoudfolie en laat een uurtje rusten in de ijskast
  • Om het deeg uit te rollen gebruik ik altijd bakpapier. Strooi een beetje bloem op een stuk bakpapier, leg het deeg hierop & leg dan nog een stuk bakpapier aan de bovenkant. Zo kan je het deeg mooi uitrollen zonder dat het blijft plakken.
    Zie dat het deeg niet te dun gerold is, anders zijn de koekjes straks heel breekbaar.
  • Om ervoor te zorgen dat de vormpjes mooi uit het deeg komen, leg ik het uitgerold deeg ook altijd nog even terug in de ijskast ( 10 à 15 min)
  • Druk er dan met je vormpje hartjes uit die je op een apart stukje bakpapier legt.
  • Dit hartje gaan we dan mooi in het midden in 2 snijden
  • Neem dan je spuitmondje erbij. Met de kleine opening maak je op 1 deel van het hartje 2 kleine oogjes. Met de grotere opening maak je een mondje
  • Doe dit nu bij al je uitgesneden vormpjes en leg deze op bakpapier.
  • Bak de koekjes dan 12-15 min op 180°
  • Laat ze volledig afkoelen en besmeer dan telkens het onbewerkt stukje van het hart met confituur. Druk het spookje erbovenop en eet smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It