Biefstuk geserveerd met een romig curry sausje, rijst & gewokte cashewnoten

Porties 2

Ingrediënten

  • 2 Biefstukken naar keuze
  • 400 ml Kokosmelk
  • 3 à 4 eetlepels Curry kruiden
  • 3 teentjes Look
  • 1 Ajuin
  • 1 eetlepel Ketjap Manis
  • 1 Kippen bouillon blokje
  • 1 zakje Witte snelkookrijst
  • 1 handje Cashewnoten
  • 1 handje Peulen
  • 1 eetlepel Maizena

Instructies 

  • Pel de look en de ajuin en haal deze even kort door de keukenmixer zodat ze fijn gesneden zijn
  • Fruit ze vervolgens wat aan in olijfolie op een middelhoog vuur
  • Voeg dan de currykruiden toe samen met peper & zout naar smaak
  • Voeg dan de kokosmelk toe ,de Ketjap Manis, het bouillonblokje en laat even pruttelen
  • In een apart pannetje wok je kort de peulen die je dan nadien toevoegt aan de saus
  • In een bodempje water los je 1 eetlepel Maizena op, die je dan toevoegt aan de saus. Op deze manier dikt die iets sneller in.
  • Proef de saus en kruid nog even verder af naar smaak met peper & zout
  • De cashewnoten wok je kort in een pannetje zonder vetstof
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking
  • Bak dan de biefstuk op een bakwijze naar keuze
  • Serveer de biefstuk met de rijst, de cashewnoten & de saus!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It