Luikse Balletjes

Porties 4

Ingrediënten

  • 600 gr Gemengd gehakt
  • 50 gr Paneermeel
  • 1 flesje Westmalle bier (33 cl)
  • 6 Jeneverbessen
  • 3 Kruidnagels
  • 2 sjalotjes
  • 1 ajuin
  • 1 ei
  • 2 blaadjes Laurier
  • 0,5 Runder bouillon blokje
  • 3 eetlepels Appelstroop
  • 2 eetlepels Maizena
  • Verse Tijm
  • 1 eetlepel Scherpe mosterd
  • Nootmuskaat

Instructies 

  • Snipper 1 sjalotje fijn
  • Doe het gehakt in een mengkom en meng samen met het ei, het paneermeel en het fijngesnipperde sjalotje. Voeg een theelepel nootmuskaat toe samen met de eetlepel mosterd en maak ongeveer 10 gehaktballetjes.
  • Bak de gehaktballetjes goudbruin in wat boter op een middelhoog vuur. Zorg ervoor dat je een diepe pan gebruikt, hier gaan we ook de saus in koken.
    Haal de balletjes dan even uit de pan maar laat het braadvocht staan
  • Snipper dan het andere sjalotje fijn samen met de ajuin en fruit deze nu aan in het braadvocht van de gehaktballetjes
  • Doe nu het flesje bier bij het mengsel, samen met 200 ml heet water en het half runderbouillon blokje. Voeg de kruidnagels en de Jeneverbessen toe ( die verwijderen we nadien)
  • Breng alles nu aan de kook en laat wat pruttelen. Het is voorlopig erg loperig maar geen nood, de saus dikt zeker nog in!
  • Doe dan de gehaktballen terug mee in de pan samen met wat verse takjes tijm en de laurier blaadjes. Je kan deze samenbinden met wat keukentouw zodat je ze nadien makkelijk opnieuw kan verwijderen uit de saus
  • Laat nu 45 min staan op een klein vuurtje
  • Verwijder de Jeneverbessen en de kruidnagels samen met de verse tijm en de laurierblaadjes
  • Haal de balletjes nadien even uit de pan en voeg de appelstroop toe. Meng goed en doe de balletjes er dan terug bij. Laat nog even pruttelen
  • Om de saus in te dikken laat je 2 eetlepels Maizena oplossen in 2 eetlepels water en voeg je dit bij de saus.
  • Bak er lekkere frietjes bij, & smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It