Pittig soepje van zoete aardappelen
Let it snow, let it show, let it snow… De feestdagen komen eraan en ik heb er zin in ! Stiekem kijk ik een heel jaar uit naar kerstmis .De sfeer, de cadeautjes, de etentjes & de kerstmuziek... Maar vooral het samen zijn met vrienden en familie.Dit soepje maakte ik vorig jaar als voorgerecht met Nieuwjaar en het was direct een succes!
Ingrediënten
- Pikante curry kruiden
- 1 ui
- 2 vetarme bouillonblokjes kip
- 200 gr wortelen
- 550 gr zoete aardappelen
- 1 liter water
Instructies
- Snij de ui in hele fijne stukjes en fruit deze in wat olijfolie op een zacht vuurtje
- Snij de aardappelen en de wortelen in blokjes en voeg deze toe
- Bestrooi alles met een koffielepel curry kruiden en meng dit goed voor 2 minuten
- Giet er dan, samen met de verkruimelde bouillonblokjes, een liter water bij
- Breng het geheel aan de kook gedurende een goede 20 minuten
- Mix de soep tot een glad geheel en kruid goed af met peper en zout
- Vlak voor ze je wil serveren bak je de Sint-Jakobs vruchten.
- Doe goed wat boter in de pan en bak ze goudbruin voor 1 minuutje aan elke zijde
- Dan bak je ze nog eventjes op een zacht vuurtje verder voor ongeveer 2 minuten
- Je kan ze serveren met coquilles of zoals ik dit jaar, met lekkere balletjes 🙂