Voor de burgers :
- +/- 300 gr verse zalmfilet
- 1 bos lente uitjes
- Verse bieslook
- 1 goeie lepel mosterd
- 4 grote eetlepels paneermeel
- 4 volkoren pistolets of hamburger broodjes
- Sla
- Tomaten
Voor de komkommer dip :
- 5 eetlepels Griekse Yoghurt
- 0,5 komkommer
- 1 teentje look
Snijd de zalm in stukken en hak deze fijn in de keukenmachine
Voeg nadien de bieslook, de fijngesneden bosuitjes, de mosterd, en het paneermeel toe en meng dit tot 1 geheel
Kruid nadien nog eens goed af met peper en zout
Ik heb alle ingrediƫnten kort samen gemend in de hakmachine, maar daarna even verder gekneed met mijn handen. Het is lekkerder als de uitjes niet volledig gehakt zijn
Maak 4 zalmburgertjes van dit mengsel en bak ze in een voorverhitte pan met wat olie. Ik gebruikte een grillpan voor een leuker effect.
De komkommer dip is heel simpel! Doe de Griekse yoghurt in een kommetje en voeg de fijngeperste look toe
De komkommer snijd je in 4 'repen'. Snijd het waterige gedeelte eruit en maak dunne partjes
Deze meng je onder de yoghurt. Kruid af naar smaak met peper & zout.
Snijd je broodjes doormidden en beleg met wat sla en tomaat. Hierboven komt je zalmburger met wat komkommer dip!