Gevulde zoete puntpaprika’s – Héérlijk !
Zoals ik eerder al eens had aangehaald, ben ik vaak op zoek naar leuke maar vooral lekkere vegetarische gerechtjes zodat ik minstens 1 dag in de week geen vlees of vis hoef te eten. Toen mijn ouders een tijdje geleden kwamen eten viel dit gerechtje enorm in de smaak dat ze deze gevulde paprika’s nu ook zelf vaak maken als bijgerecht. Je kan deze perfect serveren als bijgerecht op een BBQ ,op een picknick of gewoon tijdens het avondmaal. Ik koos ervoor om ze deze keer als hoofdgerecht te eten geserveerd met wat quinoa.
Ingrediënten
- 4 zoete puntpaprika's (Voor een leuk kleurenpalet op tafel kan je ook verschillende kleuren paprika's nemen.)
- 400 gr Spinazie
- Een handje vol kerstomaten
- 1 grote bol mozarella
- Een handje vol geraspte Parmezaanse kaas
- Groene pesto
Instructies
- Snijd de paprika’s in de lengte in 2
- Verwijder alle zaadjes en leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal
- Zet een grote pot met een beetje olijfolie op het vuur voor de spinazie
- Kruid de spinazie goed af met peper, zout en nootmuskaat anders gaat hij heel flauw smaken
- Wanneer de spinazie geslinkt is, leg je deze ineen vergiet. Druk met een spatel of een lepel alle vocht er zo goed mogelijk uit
- Vul dan de zoete puntpaprika’s met de spinazie
- Verwijder al het vruchtvlees van de kerstomaatjes en snij in kleine stukjes. Leg deze stukjes op de spinazie en werk af met sneetjes mozzarella
- Neem de pesto en bedek de schijfjes mozzarella hiermee
- Strooi over alle paprika’s nog wat vers geraspte Parmezaanse kaas en zet de schotel 30 minuten in de oven op 200