Frisse citroencake!

Een heerlijk frisse cake die je makkelijk kan serveren op een zomerse avond bij een kopje koffie!

Ingrediënten

  • 250 gr ongezouten roomboter
  • 220 gr witte bastardsuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 citroen
  • 100 gr Griekse Yoghurt
  • 275 gr Patisseriebloem
  • 4 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gr poedersuiker
  • 2 handjes pistache noten

Instructies 

  • Klop de boter samen met de suiker op tot een romig geheel. Voeg dan het vanille extract toe
  • Rasp de citroen ( Zorg dat je enkel het gele van de citroen raspt, het witte smaakt heel bitter) en pers ze vervolgens
  • Vervolgens voeg je de yoghurt, de citroenrasp en het sap toe aan het botermengsel. Meng alles tot een mooi geheel
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en als laatste voeg je de bloem samen met het bakpoeder toe aan het geheel
  • Mix tot een glad, egaal deeg
  • Neem een rechthoekige cakevorm. ( Je vind degene die ik gebruikt heb hier terug op bol.com) van 30 cm doorsnede
  • Vet deze in met een cakespray of wat boter en stort het mengsel hierin
  • Bak de cake 45- 55 minuten in de oven op 175°.
  • Haal de cake dan uit de vorm en laat deze vervolgens volledig afkoelen alvorens je de topping maakt
  • Doe dan de poedersuiker in een kommetje en voeg 5 tot 8 eetlepels warm water toe. Meng tot je een mooie witte glazuur krijgt
  • Smeer de glazuur uit over de cake en werk af met gehakte pistachenoten.
  • Smakelijk!

 

 

What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It