' Wurgers' = Een héérlijke combinatie van een wafel + een burger
Een tijdje geleden zag ik dit recept voorbijkomen op de instagram pagina van Sofie Dumont.Ik sloeg het recept onmiddellijk op want ik moesten zou het eens proberen !Wafels en hamburgers zijn nu niet direct 2 dingen die ik zelf zou combineren maar de vreemde combinatie fascineerde mij net. Ik kan jullie stiekem wel vertellen dat het eindresultaat echt SUPER lekker is! Soms moet je gewoon eens buiten je comfortzone gaan en nieuwe dingen proberen. Als je dat niet doet, mis je echt véél. Zoals deze sappige, lekkere Wurgers 🙂
Equipment
- Wafelijzer
Ingrediënten
Voor de wafeltjes :
- 130 gr Speltbloem
- Snufje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 320 ml melk
- 2 eieren
- 120 ml zonnebloemolie
- 2 eetlepels ruwe rietsuiker
Voor de vulling :
- 4 hamburgers
- 4 sneetjes Cheddar kaas
- 1 grote rode ajuin
- Enkele snede zoetzure augurken
- 1 handje vol gemengde sla
- Enkele zongedroogde tomaten
Instructies
Voor de wafels :
- Meng voor de wafeltjes alle droge ingrediënten met elkaar samen
- Doe dan de melk en de zonnebloemolie samen in een kom met de 2 eierdooiers. Meng alles tot een mooi geheel
- Giet dan de helft hiervan bij de droge ingrediënten en meng alles goed met een garde. Voeg nadien de rest erbij en klop tot je geen klonters hebt
- De 2 overgebleven eiwitten klop je mooi stijf en voeg je toe aan het mengsel
- Bak nu mooie goudbruine wafeltjes en zet even opzij
Voor de vulling :
- Bak de hamburgers gaar in wat boter. Leg de laatste minuut de sneetjes cheddar op de bovenkant van de hamburgers in de pan totdat ze smelten
- Zet een klein steelpannetje op het vuur en bak hierin de ajuin ringetjes
Afwerking :
- Snijd de wafels doormidden
- Bedek de onderkant met wat sla en de augurken
- Leg de hamburger met de gesmolten kaas hierop en werk af met wat ajuin en zongedroogde tomaatjes
- Leg de bovenkant van de wafel erop en steek een satéprikker door het geheel
- Smakelijk!