Pasta Pesto met kip
Mijn favoriete pasta, die heel mijn leven al op nr.1 gestaan heeft, is spaghetti. Niets of niemand kan dat ooit veranderen! Maar aangezien ik een echte pasta-liefhebber ben, heb ik natuurlijk nog andere toppertjes op mijn lijstje staan. Deze Pasta Pesto met véél pijnboompitjes bijvoorbeeld!
Ingrediënten
- 250-300 gr Linguine pasta
- 2 kipfilets
- 1 handje pijnboompitten
- 2 eetlepels pesto
- 2 dl room
- Verse Parmezaan
- Zongedroogde tomaten
- Basilicum blaadjes voor de afwerking
Instructies
- Snijd de kipfilets in kleine stukjes en bak de kip op een matig vuurtje in wat olijfolie. Kruid af met peper en zout
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. ( Ik doe ook steeds een bouillonblokje of 2 in het water speciaal voor pasta, dit geeft echt wel een meerwaarde aan de smaak)
- Meng de room met de pesto en warm deze in een steelpannetje op. Kruid af met peper en zout
- Rooster de pijnboompitjes een paar minuten in een apart pannetje zonder vetstof. Meng dan de pasta met de room en de kip samen.
- Verdeel over de bordjes en werk af met pijnboompitjes, zongedroogde tomaten en verse basilicum
- Rasp als laatste wat verse Parmezaan over de pasta en klaar is kees!