Chocolate fudge bites
Doordat deze koekjes bijzonder goed in de smaak vielen bij de collega's op het werk ( en er veel vraag was naar het recept) wil ik het natuurlijk zo snel mogelijk met jullie delen! Enkele jaren geleden kreeg ik met kerstmis het leuke kookboek ' Guilty Pleasures' van de bekende foodblogster Sabine Koning (meer bekend van de website : 'Oh My Foodness') waar ik mijn idee haalde voor deze héérlijke fudge koekjes. Ik maakte ze al enkele keren eerder, en ze stellen echt nooit teleur! Chocoladefans, what are you waiting for?!
Equipment
- Rechthoekige bakvorm ( 20x 30 CM)
Ingrediënten
- 2 pakjes Bastogne Speculaas koekjes (2 x 260 gram)
- 400 gr pure chocolade
- 200 gr melkchocolade
- 2 blikjes gecondenseerde melk (2 x 305 ml)
- 370 gr ongezouten roomboter
Instructies
- Verkruimel de Bastogne koekjes in de keukenmachine en smelt ondertussen 250 gr. boter op een laag vuurtje
- Meng de gesmolten boter nadien met de koekjes
- Neem de bakvorm erbij en leg hier een stukje bakpapier in. ( Spuit eerst wat bakspray in de vorm, zo blijft het papier goed zitten)
- Stort het koekjesdeeg in de vorm en druk alles goed aan met behulp van een spatel of de achterkant van een lepel
- Zet even in de ijskast terwijl je de chocolade fudge maakt.
- et een steelpannetje op het vuur en smelt hier de overige 120 gr. boter in samen met de 400 gr. pure chocolade, 100 gr. melkchocolade en de gecondenseerde melk.
- Zet het vuur niet te hoog en roer regelmatig totdat je een mooi geheel krijgt
- Neem dan de bakvorm uit de ijskast en stort het chocolademengsel hierin
- Met behulp van een spatel strijk je de chocolade glad
- Rasp de overige 100 gr. melkchocolade en strooi dit over de chocolade. ( druk een klein beetje aan met je vingers)
- Zet de vorm voor enkele uren ( minstens 4) in de ijskast
- Snijd met behulp van een groot mes kleine blokjes & smakelijk!