Kabeljauw met een notenkorst & een romige pasta met spinazie en ricotta

Porties 4 personen
Een héérlijk romige pasta geserveerd met een zalig stukje vis met een lekkere korst. Een toppertje als je het aan mij vraagt!

Ingrediënten

  • 450 gr verse spinazie
  • 2 teentjes look
  • 400 gr Linguine
  • 250 gr ricotta
  • 4 takjes met tomaatjes
  • 4 stukjes verse kabeljauw
  • 4 lepels Panco
  • 4 lepels Parmezaan
  • handje Walnoten

Instructies 

  • Neem een ovenschotel en vet deze in met olijfolie. Pers een teentje look en leg dit mee in de schotel
  • Leg hier de takjes met tomaatjes in en kruid af met basilicum, peper en zout. ( wrijf de tomaatjes goed in met de olie en de kruiden)
  • De tomaatjes moeten ongeveer 18-20 minuutjes inde oven op 180°
  • Neem de blender en voeg hier de Parmezaan, de panco, de walnoten, een teentje look en een lepel olijfolie aan toe.
  • Mix goed en kruid wat af met peper en zout
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en legde stukken kabeljauw hierin
  • Bedek elke vis met wat van de crumble
  • De vis zet je ( afhankelijk van de dikte) 12- 15minuten in de oven op 180°. Deze kunnen dus samen met de tomaatjes de oven in
  • Zet dan een grote pot op het vuur met wat olijfolie
  • Laat de spinazie hierin slinken en kruid af met peper en zout
  • Meng dan de ricotta samen met de spinazie tot een romig geheel. ( proef en kruid ook hier nog wat af met peper/zout)
  • Kook de linguine zoals aangegeven op de verpakking en voeg dan toe bij de spinazie
  • Voeg een lepel olijfolie toe zodat je alles makkelijk kan mengen
  • Serveer dan de vis, de tomaatjes en de pasta samen. Smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It