Erwtensoep met rookworst
Hoe ik deze koude winterdagen doorkom? Soep, véél warme soep! Er staat hier echt wekelijks een grote pot op het vuur! ( en liefst met balletjes natuurlijk).Deze keer geen balletjes maar wel heerlijke plakjes rookworst!
Ingrediënten
- 3 l water
- 4 blokjes groenten bouillon
- 2 grote aardappelen
- 1 ajuin
- Enkele plakjes rookworst
- 1 kg diepgevroren erwtjes
Instructies
- Snijd de ajuin in grove stokken en stoof die wat aan in boter in een grote soeppot
- Schil de aardappelen en snijd die ook, samen met de prei, in grove stukken en voeg bij de ajuin
- Laat alles nu enkele minuten stoven en voeg dan 2,5 liter water toe en de bouillonblokjes
- Laat 15 minuutjes doorkoken en mix dan het geheel
- Zet een aparte pot op het vuur met een ruime hoeveelheid water (met een snuifje zout) en kook de erwtjes hier 5 minuten in
- Giet de pot af , spoel de erwtjes even in koud water en mix de erwtjes nadien samen met 0,5 liter water
- Meng alles nu samen in een grote pot en kruid goed af naar smaak met peper en zout
- Doe de plakjes ringworst in de soep blak voor het serveren
- Smakelijk!