Makkelijke abrikozen koffiekoekjes maken zodat je op zondag niet naar de bakker hoeft.
Zelf makkelijke koffiekoekjes maken is toch wel een luxe op zondag. Ze zijn zo klaar en je hoeft niet in de lange wachtrij te gaanstaan bij de bakker!
Ingrediënten
- 1 vel rechthoekig bladerdeeg (te vinden bij AH)
- Abrikozen confituur
- Poedersuiker
- 1 ei
Instructies
- Uit 1 vel rechthoekig bladerdeeg haal je 6 vierkantjes
- Leg een theelepeltje abrikozenconfituur in het midden van de vierkantjes
- Maak dan 4 sneetjes, te beginnen in de buitenhoeken en zo naar binnen te snijden. ( Snijd ze niet helemaal door, stop aan de confituur)
- Begin de hoekjes dan samen te vouwen aan de hand van onderstaande foto's
- Klop het ei los en smeer de gebakjes hier mee in. Zet ze 12-15 minuutjes in de oven op 180°.
- Neem dan +/-5 eetlepels poedersuiker en doe er een theelepeltje water bij. Meng alles goed door elkaar tot je een mooie suikerglazuur krijgt. ( je kan altijd wat meer poedersuiker of water gebruiken als je ziet dat de structuur nog niet helemaal goed is)
- Smeer dan de koffiekoekjes rijkelijk in met de suikerglazuur. Smakelijk!