Sunday Bake day - Luikse wafeltjes
Wie is er niet dol op Luikse wafeltjes! Bij mij brengt het herinneren als klein meisje terug waarin ik met de oma ging winkelen op de Meir en de heerlijke geur van warme wafels ons shopping tripje steeds wist te onderbreken. Een warme wafel ( of heerlijke smoutebollen) mochten toen niet ontbreken! Laat het rijzen van het deegje zeker niet tegenhouden om ze zelf eens te maken want ik beloof je dat ze het zeker waard zijn!
Equipment
- Wafelijzer
Ingrediënten
- 42 gr verste gist
- 220 gr parelsuiker
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 3 zakjes vanillesuiker (30 gr)
- 400 gr bloem
- 70 ml melk
- 2 eieren
- 180 gr boter op kamertemperatuur
Instructies
- Zet de melk in een pannetje op het vuur ( laat het net niet koken) en los hier de gist in op
- In een aparte mengkom meng je eerst alle droge ingrediënten : De bloem, de suiker en de vanillesuiker
- Voeg de boter toe en kneed alles goed door elkaar. Voeg dan de melk toe en blijf kneden tot alles goed gemengd is
- Voeg dan de eieren toe en nu moet je goed blijven kneden tot je een elastisch deeg krijgt. (Rol het enkele keren uit over je werkblad)
- Leg het deeg in een kom en leg er een droge handdoek over zodat het ongeveer een uurtje kan rijzen. ( liefst op een warme plaats)
- Na een uurtje neem je het deeg uit de kom, voeg je de parelsuiker onder het deeg en rol je kleine bolletjes ( ongeveer 10 haal je eruit).
- Laat deze opnieuw rijzen onder een doek voor een klein half uurtje.
- Dan kunnen we ze eindelijk gaan bakken! Zet je wafelijzer op een hoge stand, en zorg ervoor dat je het wat invet met wat boter.
- Bak de wafels mooi goudbruin. Smakelijk!