Romige zalmtaart

Porties 1 taart
Een lekker stukje zalm smaakt altijd , toch? Of het nu gegrild, gestoomd of gebakken wordt, ik ben fan!
Deze romige zalmtaart is origineel, super lekker en weeral niet moeilijk om op tafel te toveren!
Serveer de taart met een frisse salade en wat pijnboompitjes.

Ingrediënten

  • 2 tot 3 grote zalmfilets
  • 1 zak spinazie
  • 2 potjes Boursin Cuisine met knoflook & kruiden
  • 2 rollen bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 1 bussel lente uitjes
  • 2 teentjes look

Instructies 

  • Zet een hoge pot met een beetje olijfolie op een hoog vuur en slink de spinazie erin
  • Zodra de spinazie helemaal geslonken is zet je de pot van het vuur en leg je de spinazie in een vergiet
  • Zorg ervoor dat je het vocht er zoveel mogelijk uitduwt
  • Snijd de bosuitjes/lente uitjes fijn en leg deze samen met de geperste look in een pan met wat olijfolie op een matig vuurtje
  • Dan voeg je de zalmfilets toe en bak je ze gaar. Prik ze dan fijn met behulp van een vork
  • Voeg de spinazie en de boursin Cousine toe en begin goed af te kruiden met peper en zout
  • Roer even goed zodat je een romig mengsel krijgt.  Proef nog even en kruid naar smaak verder af
  • Leg dan de bladerdeeg klaar
  • Beleg 1 stuk bladerdeeg met het romige mengsel en druk nadien de bovenkant ( de 2de rol bladerdeeg) er goed op.
  • Prik de achterkant van de vork rondom het geheel en maak enkele dunne sneden met behulp van een mes in de bovenkant
  • Smeer de bladerdeeg in met het eigeel en bak de taart 15 minuten op 180°
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It