Risotto & zalm met een pesto korstje
Ik ben echt ongelofelijk fan van een heerlijke smeuïge risotto! Zo’n smaakvol gerechtje gaat er bij mij echt wekelijks in!
Ingrediënten
- 4 mooie verse stukken zalm
- 250 gr risotto (Unble Ben's - Die mislukt nooit!)
- 2 pasta bouillon blokjes
- handje vol pijnboompitten
- 3 eetlepels Pesto
- 3 eetlepels Panco
- 3 eetlepels Parmezaan
- Enkele zongedroogde tomaatjes
Instructies
- Om de zalmkorst te maken doe je de pesto en de Panco samen met 1 eetlepel Parmezaan in een kommetje en meng je alles door elkaar
- Kruid wat af met peper en zout
- Neem een ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie en leg hier de stukken zalm naast elkaar in
- Leg een goed laagje van je pesto mengeling op de stukken zalm en smeer mooi uit. Druk er overal wat pijnboompitjes in
- De zalm mag ( afhankelijk van de dikte) 15- 20 minuutjes op 180 ° graden in de oven.
- Je hebt ongeveer dezelfde tijd nodig om de risotto rijst te maken!
- Zet een pot met wat olijfolie op het vuur en voeg hier de risotto rijst aan toe. Roer goed gedurende 2 minuten
- Neem 750 ml water en voeg hier de 2 bouillon blokjes aan toe. Dit ga je nu geleidelijk over de rijst moeten gieten gedurende 15-20 minuten.
- Je moet er elke keer voor zorgen dat de bouillon volledig opgenomen is door de rijst.
- Wanneer de risotto gaar is, voeg je nog 2 eetlepels Parmezaan toe.
- Werk de bordjes af met de risotto, de zalm en daarbovenop nog enkele zongedroogde tomaatjes