Voor het deeg
- 2 zakjes vanillesuiker
- 180 gr ongezouten roomboter
- 1 ei
- 150 gr blonde cassonade suiker
- 280 gr patisseriebloem
- 2 eetlepels vanille extract
- 2 eetlepels bakpoeder
Voor de banketbakkersroom
- 1,2 liter volle melk
- 200 gr suiker
- 2 vanille stokjes
- 50 gr maïzena
- 10 eierdooiers
Voor de banketbakkersroom
Pak een mengkom en mix de eierdooiers samen met de suiker totdat je een zeer licht en luchtig mengsel krijgt. ( Het wordt zeer licht van kleur)
Zeef dan de maïzena erdoor
Ondertussen zet je een pot op het vuur en laatje de melk wat opwarmen. Neem de vanillestokjes en schraap de zaadjes eruit. Die doe je dan bij de melk
Giet de helft van de warme melk bij het eiermengsel, roer hier goed door met een garde, en doe dit dan terug bij de melk in de pot
De bedoeling is dat je het vuur nu wat hoger zet en het mengsel goed laat inkoken totdat het dik genoeg wordt
Let op, blijf heel de tijd goed roeren met je garde in de pot want het brand héél snel aan
Zodra je merkt dat het mengsel goed dik is neem je de pot van het vuur
Ik heb dit in een mengkom gegoten en een stukje folie op het mengsel gelegd zodat er geen velletje over kan komen. Die pot mag een paar uur in de ijskast!
Het deeg
Dan is het tijd voor de bodempjes!
Meng de suiker, het ei en de boter in een mengkom
Nadien voeg je de bloem en het bakpoeder toe en meng je alles goed door elkaar met je handen
Rol het deeg op tot een dikke bol, doe er folie over, en leg zeker een uurtje in de ijskast
Als het deeg lang genoeg in de ijskast gelegen heeft kun je de bodempjes gaan bakken
Neem steeds een klein stukje deeg en rol dit uit, op een met bloem bestrooid werkblad
Ik spoot mijn vormpjes in met bakspray ( werkt fantastisch!). Leg het deeg in het vormpje en druk het goed aan tegen de randen
Het te veel aan deeg neem je weg. Prik nog enkele gaatjes met een vork in het deeg en bak ze dan 13 minuten op 180%
Laat ze eventjes afkoelen en nadien ben je klaar om ze te gaan decoreren! Vul ze met de heerlijke banketbakkersroom en leg er fruit naar keuze op
Als je met bananen werkt, zorg er dan wel voor dat je er wat citroensap over doet zodat ze hun mooie kleur behouden