Parmezaankoekjes met zure room en garnaaltjes
In knack weekend kwam ik onlangs een versie van dit hapje tegen en ik ‘ pinde’ het onmiddellijk. Het is een leuk, fris hapje dat je gasten zeker zal kunnen bekoren.
Equipment
- Ronde uitsteker
Ingrediënten
Voor de koekjes ( Je kan er hier 10 mee uithalen, maar ik gebruikte er maar 4. De rest bewaar je in een koekjesdoos
- 100 gr ongezouten boter
- 100 gr patisseriebloem
- 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei
- Peper & zout
Voor de topping
- 125 gr zure room
- Vers gesneden bieslook (handje vol)
- 50 gr garnalen
- Cresson
- 0,5 limoen
- Optioneel : eetbare bloemetjes
Instructies
- Voor het deeg meng je alle ingrediënten in een kom en kneed je dit met je handen tot een mooi egaal deeg
- Neem een ovenschaal klaar die met bakpapier bekleed is
- Rol het deeg uit met behulp van wat bloem en bak de koekjes 10-15 min op 180°.
- Haal het deeg uit de oven wanneer het mooi goudbruin wordt
- Duw direct de vormpjes uit je deeg wanneer het uit de oven komt
- Het is aangeraden om de koekjes maximum 3,4 uur te bakken vooraleer ze te serveren anders worden ze vrij zacht.
- Meng de bieslook met de zure room en voeg hier een scheutje vers limoensap bij
- Meng goed en kruid naar smaak af met peper en zout. Zet indien nodig even in de ijskast tot wanneer je ze gaat serveren
- Neem de Parmezaan koekjes en beleg ze met een lepeltje van de zure room
- Leg er wat garnaaltjes bovenop met wat Cresson en werk af met een bloemetje
- Smakelijk!