- 2 courgettes
- 250 gr ricotta
- 300 gr spinazie
- 4 kipfilets
- 6 eetlepels panco
- 5 eetlepels Parmezaan
- 1 fles passata (+/- 700 gr)
- 2 teentjes look
- 1 ajuin
Eerst gaan we de courgette pakketjes maken. Snij de courgettes in dunne plakjes. ( je hebt 4 plakjes nodig per persoon, dus 16 voor 4 personen)
Zet een pot op het vuur met wat olijfolie en slink hierin de spinazie. Kruid goed af met peper en zout
Meng vervolgens de ricotta samen met de spinazie en kruid naar smaak verder af
Leg dan 2 plakjes courgette in de breedte en leg hierboven 2 plakjes in de lengte
Neem een goede eetlepel van het ricotta mengsel en leg dit in het midden van de courgette plakjes
Plooi het nu dicht en indien het niet goed sluitsteek je er een tandenstoker in om de plakjes bijeen te houden
Fruit de look aan in wat olijfolie en doe de fijngesneden ajuin erbij. Voeg dan de passata toe en kruid af met peper en zout
Neem een ovenschaal, vul deze met de passata en leg hierin de courgette pakketjes
Zet de schaal in de oven voor ongeveer 20-25minuten op 180°
Dan gaan we de krokante kip maken! Neem 2 schaaltjes en het ene vul je met olijfolie en het ander met de Panco/Parmezaan.
Snijd de kipfilets doormidden en haal ze door de olijfolie. Leg ze nadien in het Panco mengsel en zorg dat ze volledig bedekt zijn
Leg ze op een met bakpapier bekleedde ovenschaal en kruid ze af met peper en zout
Zet ze 20 minuten in de oven op 180°
Smakelijk!