Tiramisu met Framboos & Speculaas ♥
Wanneer je op zoek bent naar een lekker dessertje waar je niet veel tijd in moet steken maar dat je gasten wel zal bekoren, look no further!De frisse , zurige toets van de framboos zorgt voor een heerlijk lekkere twist aan het originele tiramisu recept!
Ingrediënten
- 250 gr mascarpone
- 2 eieren
- 70 gr suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 300 gr framboosjes
- 1 pak lotus speculaas koekjes
- Enkele blaadjes munt
Instructies
- Scheid eerst de eierdooiers van de eiwitten
- Meng dan de eierdooiers met de suiker en het zakje vanillesuiker
- Voeg de mascarpone toe en klop het geheel goed op
- Klop de eiwitten stijf en voeg ze voorzichtig met een spatel onder het mengsel
- Plet 250 gr. frambozen fijn met een vork. ( Uiteraard kan je deze ook in de blender fijn mixen als je zelf liever een coulis hebt)
- Maal de speculaas kort fijn in de hakker
- Ik ben begonnen met 10 koekjes en heb er nadien nog een paar extra gemixt. ( afhankelijk van hoe groot je glaasjes zijn)
- Bekleed de glaasjes met de stukjes speculaas. Daarna voeg je een laagje (geplette) frambozen toe en als laatste een laagje mascarpone
- Herhaal dit tot je glaasje gevuld is
- Dresseer met wat speculaas crumble, munt & verse framboosjes
- Smakelijk!