Luchtige frambozenmousse
Een héérlijk luchtige frambozen mousse met vers fruit waar je elk seizoen van kan genieten.
Ingrediënten
- 500 gr frambozen (diepvries of vers)
- Mengeling fruit naar keuze voor de garnering
- 150 gr fijne kristalsuiker
- 3,5 dl room
- 2 eiwitten
- 1 eetlepel agave siroop
- 3 blaadjes gelatine
- 4 takjes munt
- Enkele pistachenoten fijn gesneden
Instructies
- Ontdooi de frambozen ( indien diepgevroren) en pureer ze samen met de suiker in de blender
- Week de gelatine blaadjes in lauw water en knijp ze dan even uit
- Neem een klein kommetje en doe hier 0,5 dl room in dat je even opwarmt in de microgolf
- Leg de gelatine blaadjes in de warme room en roer dan goed met een lepeltje zodat de gelatine blaadjes volledig oplossen
- Als je ziet dat de blaadjes niet helemaal opgelost zijn dan zet je het kommetje enkele seconden terug in de microgolf
- Meng het onder de frambozen
- Klop de eiwitten stijf en meng deze voorzichtig onder het frambozen mengsel met een spatel
- Klop nadien ook de resterende room half stijf en spatel alles onder het frambozen mengsel
- Als laatste voeg je de agave siroop toe
- Laat vervolgens de mousse even opstijven in de glaasjes in de ijskast
- Garneer bij het serveren met fruit naar keuze , wat pistache nootjes en een takje munt