Gezond mango taartje! ( Top receptje van Lisa !)
Als foodblogger krijg je af en toe de kans om bij de opening van nieuwe hippe restaurants of bars te zijn.Niet alleen is het geweldig dat je kan proeven van al die lekkernijen, je leert er vaak ook mede-foodbloggers kennen die je tal van inspiratie geven.Zo leerde ik een tijdje geleden Lissa kennen. Ze blies me omver met haar bak kunsten op instagram & om haar te steunen kocht ik haar zelfgemaakt mango taartje dat tijdelijk in het assortiment van Delhaize lag. Ze was namelijk finaliste in de wedstrijd van Tarte A Moi! Omdat ik het oprecht super lekker vond vroeg ik haar het recept dat ik nu heel graag met jullie wil delen. Voor meer lekkers van Lissa, lees zeker eens haar blog.
Equipment
- Vierkant brownie bak blik ( 25x25)
Ingrediënten
Voor de bodem
- 20 dadels
- 200 gr havermout
- 60 gr kokosrasp
- 100 gr amandelmeel
- 4 eetlepels zonnebloemolie (Lissa gebruikt kokosolie)
- 5/6 eetlepels Agave siroop
Voor de vulling
- 2 mango's
- 400 ml kokosmelk
- 10/12 eetlepels Agave siroop
- 3 blaadjes gelatine (Lissa gebruikte Agar Agar)
Instructies
- Voeg alle ingrediënten voor de bodem samen in een hakmolen en hak tot een kruimelig deeg
- Je kan er eventueel nog een eetlepel water aan toevoegen indien het deeg te droog is
- Neem je bakvorm en bekleed het met een stukbakpapier. Druk dan het deeg stevig aan tegen de bakvorm en zet in de koelkast
- Pel de mango's en verwijder al het vruchtvlees. Pureer ze in de blender en giet het dan over in een pannetje dat je op het vuur zet
- Voeg de kokosmelk, de agave siroop & de gelatine toe en laat even koken.
- Zorg dat je goed blijft roeren dat de gelatine niet aanbrand maar goed oplost
- Laat het mengsel even afkoelen en giet het dan in de bakvorm. Zet nu enkele uren opzij!
- Werk af met fruit naar keuze. Smakelijk!