Thaise groene curry met kip
Heel recent heb ik een super lekker Thais restaurantje ontdekt in de buurt van waar ik woon en ik moet zeggen dat de Thaise keuken ( buiten de koriander) mij wel kan bekoren! Deze Thaise curry is echt heel eenvoudig om te maken en echt overheerlijk!
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- handje soja scheuten
- 1 courgette
- 0,5 broccoli
- 2 wortelen
- 4 eetlepels vis fond
- 450 ml kokosmelk
- 5 koffielepels groene curry pasta
- 3 teentjes look
Instructies
- Zet een grote wokpan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe
- Snijd de ajuin fijn en doe deze samen met de geperste teentjes look in de pan
- Giet 250 ml kokosmelk in de pan en voeg hier de curry pasta aan toe. Roer goed
- Voeg de eetlepels vis fond toe & kruid het geheel al wat af met peper en zout
- Snijd alle groenten fijn en voeg deze toe aan de saus. Voeg ook de overige kokosmelk toe
- Snijd als laatste de stukjes kip in kleine blokjes en roer deze onder de saus
- Laat het geheel nu 10 minuutjes doorkoken zodat de kip gaar wordt
- Proef even en kruid verder af naar smaak met peper en zout
- Smakelijk!