Pasta met kip, zongedroogde tomaatjes, groene asperges & parmezaansaus
Ingrediënten
- 500 gr linguine
- 1 pakje groene kleine asperges
- Zongedroogde tomaatjes
- Pijnboompitjes
- Verse Basilicum
- 250 ml room
- 100 ml groentebouillon (3/4de bouillonblokje opgelost in 100 ml water)
- 300 gr Parmezaan
- 3 kipfilets
Instructies
- Snijd de kip in blokjes en bak deze mooi goudbruin. Kruid af met peper en zout
- Bak de asperges in wat olijfolie en kruid ook goed af met peper en zout
- In een pan zonder vetstof bak je de pijnboompitjes kort aan
- Kook dan de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking
Voor de Saus :
- Breng de room lichtjes aan de kook
- Doe dan de groentebouillon erbij en zet het vuur wat lager
- Voeg de Parmezaan toe en roer goed op een middelmatig vuur
- Kruid af met enkel peper, het bouillonblokje is al zout genoeg
Afwerking :
- Voeg de kippenblokjes bij de pasta in een grote ruime pot
- Voeg de saus toe aan de pasta en meng alles goed onder elkaar
- Schep de pasta op de borden en werk af met de pijnboompitjes, de zongedroogde tomaatjes de asperges & verse basilicum
- Smakelijk!