Salade met geitenkaas, appel & spekjes
Een echte klassieker die niet teleurstelt! Ik at hem onlangs op restaurant en kon niet wachten om hem nog eens thuis klaar te maken. Zo simpel maar toch zo lekker!
Ingrediënten
- 2 handjes gemengde sla
- 1 jonagold appel
- 200 gr spekjes
- 0,5 komkommer
- +/- 20 kerstomaatjes
- 4 kleine sneetjes rozijnen/noten brood
- 1 rol geitenkaas
- 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels honing/mosterd dressing
- Croutons
- Parmezaan schilfers
Instructies
- Bak de spekjes in wat boter op het vuur
- Snijd de appel in dunne schijfjes en bak de schijfjes in het vet van de spekjes
- Snijd de komkommer in kleine blokjes en de tomaatjes in halve partjes
- Leg de sneetjes rozijnenbrood met daarop enkele stukjes geitenkaas onder de grill in de oven voor 4-5 minuten. ( lukt ook in de airfryer!)
- Maak de dressing : Roer de honing/mosterd dressing samen met de honing en een eetlepel olijfolie door elkaar.
- Dresseer de bordjes met de sla, de tomaatjes ,de komkommer, de croutons, de spekjes, de Parmezaan schilfers, de gebakken appelstukjes en werk af met de sneden brood met de gesmolten geitenkaas.
- Serveer met de dressing. Smakelijk!