Voor de brownies
- 60 gr ongezouten roomboter
- 165 gr kristalsuiker
- 125 gr pure chocolade
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 25 gr Cacaopoeder
- 1 eetlepel vanille extract
- 75 gr donkerbruine suiker
- 100 gr Patisseriebloem
Voor de koffiemousse :
- 225 gr slagroom
- 65 gr suiker
- eiwit van 2 grote eieren (70 gr.)
- 60 ml sterke koffie naar keuze
Om de brownies te maken :
Zet een pannetje op het vuur en doe hier de boter, alle suiker & de chocolade in
Laat alles op een laag vuurtje smelten, roer goed en laat het mengsel dan even afkoelen tot kamertemperatuur
De eieren klop je met een mixer luchtig. Voeg hier het vanille extract bij samen met het chocolademengsel en meng goed
Voeg dan de droge ingrediënten toe : de bloem, het cacaopoeder & het bakpoeder. Mix heel kort zodat alles opgenomen is
Neem je bakvorm erbij en vet deze wat in met boter. Leg hierop een stuk bakpapier en druk dit stevig aan
Giet dan het chocolademengsel in de vorm en bak het geheel ongeveer 20-25 op 180°
Laat de brownies afkoelen in de vorm en zet even opzij
Om de koffiemousse te maken :
Zet een tas straffe koffie en meet dan 60 ml af. Zet dit even in de ijskast om af te koelen
Als de koffie afgekoeld is, dan mix je er de eierdooiers onder. Het geheel wordt heel luchtig bij het kloppen
Mix de slagroom half stijf met de helft van de suiker
Doe hier dan voorzichtig de koffie bij
Mix de eiwitten stijf met de overige suiker en schep deze voorzichtig onder het mengsel zodat de luchtigheid bewaard wordt
Zet het mengsel dan een uurtje of 2 in de koelkast
De afwerking :
Snijd de brownies in kleine stukjes
Smeer ze in met wat Amaretto
Leg ze in een mooi glaasje en giet hier nu de koffiemousse over
Werk eventueel af met wat Cacaopoeder
Smakelijk!