Taartjes met homemade tapenade van zwarte olijven
Een heerlijk licht voorgerechtje waar je geen genoeg van gaat krijgen! Ook perfect om als hapje bij het aperitief te serveren.
Equipment
- Uitsteker
Ingrediënten
- 2 vellen bladerdeeg
- 1 blik zwarte olijven (ontpit)
- 1 teentje look
- Olijfolie
- Kleine tomaatjes
- 2 bollen mozarella
- Rucola
- Balsamico crème
- Tijm
Instructies
- Neem een ronde of vierkante uitsteker en steek vormpjes uit het bladerdeeg
- Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat
- Prik er gaatjes in met een vork zodat ze niet rijzen in de oven
- Zet ze ongeveer 10 minuutjes op 175° in de oven en zet ze even opzij
- Mix dan de olijven samen met het teentje look , de tijm en wat olijfolie tot een tapenade in de keukenmachine
- Besmeer de rondjes bladerdeeg dan met de tapenade en zet er de kerstomaatjes op. Zet de taartjes terug in de oven voor 10-12 minuten op 100°
- Neem dan de borden en leg hier in het midden wat rucola salade op
- Snijd de mozarella zo fijn mogelijk en schik er per bord 4 sneetjes op
- Besprenkel met wat olijfolie en kruid lichtjes af met wat peper
- Leg hierop per bord 2 taartjes and it's ready to serve!