Voor de cake :
- 200 gr zelfrijzende bloem
- 2 eetlepels vanille extract
- 2 eieren
- 150 gr pure chocolade
- 150 gr Griekse yoghurt
- 200 ml koude koffie
- 230 gr suiker
- 100 ml zonnebloemolie
- 70 gr cacaopoeder
Voor de topping :
- 100 gr witte chocolade
- grof gesneden walnoten
- 3 eetlepels slagroom
Meng alle droge ingrediënten ( Bloem, suiker & het Cacaopoeder)
Haal alles door een zeef zodat je zeker geen klonters hebt
Voeg dan de yoghurt, de eieren, het vanille extract en de olie toe & mix goed met een garde tot een egaal mengsel
Voeg dan de koffie toe ( al roerend) en meng alles nog eens goed
Als laatste voeg je de chocolade stukjes toe
Vet je bakvorm goed in en giet dan het mengsel erin. Ik doe er voor de zekerheid een vel bakpapier in omdat de cake echt heel smeuïg is en makkelijk blijft kleven.
Bak de cake ongeveer 50 min op 180° maar check zeker eens even met een satéprikker alvorens je hem eruit haalt! Hij is nog wel smeuïg door de chocolade stukjes die erin zitten!
Laat de cake nadien even afkoelen alvorens je hem uit de vorm haalt.