- 350 gr Petit Beurre/Maria koekjes
- 230 gr ongezouten roomboter
- 300 gr melkchocolade
- 200 gr gezouten pinda nootjes
- 150 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk (van Nestlé)
- 5 snickers (in grove stukken gesneden)
- 4 eetlepels donkerbruine bastardsuiker
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine
Smelt 170 gr boter en meng dit goed onder het koekjesmengsel
Stort het mengsel nu in je bakvorm en druk alles goed aan met de bolle kant van de lepel & zet nadien de vorm even in de ijskast
Dan gaan we de karamel maken! Smelt 60 gr. boter in een sauspannetje
Voeg de bruine suiker en de gecondenseerde melk toe en meng goed met een garde
Zet het vuur wat hoger en blijf heel goed door kloppen want het mengsel kan snel aanbranden!
Zodra je voelt dat de karamel dik genoeg is , haal je de pan van het vuur. Je moet zeker een 7 tal minuten kloppen met je garde voordat de karamel dik genoeg is
Laat de karamel 5 minuutjes afkoelen en meng er dan de pindanootjes onder
Stort dit geheel over je koekjesvorm en smeer goed uit
Dan zet je opnieuw een pannetje op het vuur en smelt je de chocolade samen met de slagroom. Zorg ervoor dat het vuur vrij laag staat
Giet dan de chocolade uit over de pinda laag en verdeel goed over de hele vorm
Strooi de grove stukjes snickers uit over de chocolade en zet de vorm enkele uren in de ijskast alvorens je eraan begint
Ik werkte hem nog een beetje af met poedersuiker voor het opdienen! De taart is lekkerder als je hem een uurtje voor het serveren even uit de koelkast zet. ( Zo kan je hem ook makkelijker snijden!)