Smeuïge chocolade cake overgoten met witte chocolade en Oreo koekjes.
Bron : Laura's Bakery
Equipment
- Tulband bakvorm ( 23 - 25 CM)
Ingrediënten
- 80 gr Cacaopoeder
- 200 gr pure chocolade
- 180 ml kokend water
- 250 gr Zure room
- 200 gr bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 160 gr ongezouten roomboter
- 450 gr lichtbruine bastardsuiker
- 1 eetlepel vanille extract
- 5 eieren
- 10 oreokoekjes met witte chocolade (verkruimeld)
- 400 gr witte chocolade
- 100 ml room
Instructies
- Doe de cacaopoeder en de pure chocolade in een kom waarover je het kokend water giet
- Blijf goed roeren totdat alles gesmolten is en laat het mengsel dan afkoelen
- Voeg nadien de zure room toe en meng goed
- Klop de boter en de suiker tot een luchtig geheel met een keukenmixer
- Voeg dan het vanille extract toe en dan 1 voor 1 de eieren
- Weeg de bloem en het bakpoeder af en doe dit bij het boter mengsel
- Mix alles goed door elkaar en voeg dan het chocolade mengsel toe
- Stort het beslag in een ingevette bakvorm en bak deze 50- 60 minuten op 180°.
- Ik haalde de cake direct uit de vorm nadat hij uit de oven kwam en liet hem volledig afkoelen.
- Smelt dan de witte chocolade samen met de room maar opgepast. Omdat witte chocolade een lager verbrandingspunt heeft kan dit snel mislopen. Je kan dus best de chocolade au-bain marie smelten!
- Zet de taart op een rooster en laat de witte chocolade erover lopen tot heel het geheel bedekt is
- Met behulp van een spatel smeer je de chocolade wat uit.
- Strooi er dan de oreo's over en laat de taart enkele uren staan totdat de chocolade volledig afgekoeld is
- Je zal zien dat de cake nog lekker smeuïg is vanbinnen. Smakelijk!