- 330 gr pure chocolade
- 250 gr ongezouten roomboter
- 170 gr suiker
- 5 of 6 eieren (als het kleintjes zijn 5, anders 6)
- 2 eetlepels vanille extract
- 80 gr bloem
- Bloemsuiker en frambozen voor de afwerking
Verwarm de oven alvast voor op 180 °. Ik heb de bakvorm enkel ingespoten met mijn bakspray en de taart kwam perfect los
In een klein pannetje laat je de chocolade samen met de boter smelten.
Je kan dit ook au-bain-marie doen, maar ik heb het mengsel gewoon op een laag vuurtje laten smelten
In een mengkom klop je ondertussen de eieren los samen met de suiker en het vanille extract
Voeg hier het chocolademengsel aan toe en meng alles goed door elkaar. Als laatste spatel je de bloem erdoor. ( Je kan er nadien nog extra chocolade druppels onder roeren)
Giet het mengsel in de taartvorm en zet deze 25 minuutjes in de oven
Haal de taart nadien uit de vorm en laat volledig afkoelen.
Bestrooi de taart met bloemsuiker en het genieten kan beginnen!
Ik werkte de taart af met framboosjes, verse munt en een beetje frambozen coulis