- 350 gr bloem
- 250 gr suiker
- 350 gr gemixt rood fruit (ik gebruikte diepvriesfruit maar vers kan ook)
- 1 citroen
- 1 eetlepel vanille extract
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 1,5 eetlepel maïzena
- 180 gr ongezouten roomboter
- 1 theelepel bakpoeder
Rasp en pers de citroen. Houd de rasp en het sap bij, beiden in aparte kommetjes
Neem een mengkom en doe hierin 250 gr bloem & 140 gr suiker.
Meng dit met het bakpoeder, het vanille extract & de vanillesuiker goed door elkaar
Voeg het ei toe samen met 120 gr boter en kneed goed met je handen tot je een mooi egaal deeg krijgt.
Neem je bakvorm erbij en bekleed dit met een stukje bakpapier
Stort het deeg op de bodem en verdeel het evenredig ( met je handen) over heel de bodem.
Als je met diepvriesfruit werkt, laat het dan eerst ontdooien en leg het fruit even in een zeef zodat al het vocht weg is.
Meng het fruit met 40 gr. suiker, het citroensap en de maïzena
Verdeel het fruit dan over de bodem
Neem de overige 60 gr boter, de 100 gr bloem ,70 gr suiker & de citroenrasp en maak hier een kruimelig deeg van. Strooi dit dan over het fruit en nu kan je de bakvorm in de oven zetten!
Zet de bakvorm 45-50 minuten in de oven op 180°.
Laat hem nadien volledig afkoelen in de vorm en snijd dan in kleine reepjes.
Serveer met bloemsuiker & een héérlijk verse koffie!