Fluffy Blueberry Pancakes!
Ingrediënten
Voor de pannenkoekjes :
- 200 gr zelfrijzende bloem
- 35 gr gesmolten boter
- 150 gr bosbessen + extra voor de afwerking
- 1 zakje bakpoeder
- 300 ml melk
- 1 lepel vanille extract
Topping :
- Bloemsuiker
- Enkele bosbesjes
- Pistache noten (grof gehakt)
- Agave siroop
Instructies
- Meng de bloem samen met het bakpoeder
- Klop het ei en het vanille extract los in de melk en maak een kuiltje in de kom met de bloem
- Giet in dit kuiltje de melk met het losgeklopte ei en meng alles goed door elkaar met een garde
- Voeg de boter toe aan het mengsel en als laatste de bosbesjes
- Roer goed zodat de besjes doorheen het mengsel verspreid zitten
- Zet dan een (anti kleef) pan op het vuur en verhit hit een klein lepeltje olijfolie of boter in
- Neem een kleine soeplepel ( of 2 eetlepels) en giet telkens 1 lepel beslag in de pan
- Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin en serveer met je topping naar keuze!
- Zet je vuur niet te hoog, de pannenkoekjes zijn vrij dik dus het is belangrijk dat het binnenste ook goed gebakken is!
- Smakelijk!