Voor de korst :
- 1 handje walnoten
- 1 handje peterselie
- 3 eetlepels Panco
- 3 eetlepels Parmezaan
- 1 teentje look
- 2 eetlepels olijfolie
Voor de puree :
- 2 gewone aardappelen
- 2 zoete aardappelen
- 1 ei
- 150 ml melk
Voor de erwtenmousse :
- 200 gr diepvrieserwten
- 20 dl room
- 80 gr ongezouten roomboter
Schil eerst de aardappelen en kook ze gaar in wat gezouten water ( +/- 20 minuten) zodat je ze kan pureren
Pureer de aardappelen met het ei en de melk en kruid goed af met peper en zout naar smaak
Maak dan de erwtenmousse. Blancheer de erwtjes : Kook ze heel kort (enkele minuten) en zet ze nadien direct onder ijskoud water.
Pureer de erwtjes samen met de room en de boter en kruid af met peper en zout.
Neem dan een ovenschotel, vet die wat in met olijfolie, en leg hier de stukken kabeljauw in
Voor de korst van de vis hak je in de keukenmachine de walnoten samen met de Parmezaan, de broodkruim, de look, de peterselie en 2 eetlepels olijfolie fijn
Bestrooi de vis met dit mengsel en schuif de schaal in de oven voor 10-15 minuutjes op 180° afhankelijk van de dikte van de vis
Zet de erwtenmousse in een klein pannetje op een matig vuur. De structuur wordt nu wat minder vast dan voordien
Lepel wat mousse op je bord, leg de vis hierin en serveer met de zoete aardappelpuree
Smakelijk!