Zandtaartjes met witte chocolade ganache & frambozen
Voor de zoete bekken onder ons!
Equipment
- Kleine taartvormpjes
- Thermometer
Ingrediënten
Voor het deeg :
- 2 zakjes vanillesuiker
- 180 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 1 ei
- 150 gr blonde cassonadesuiker
- 280 gr patisseriebloem
- 2 eetlepels vanille extract
- 2 eetlepels bakpoeder
Voor de ganache :
- 18 cl slagroom
- 1 eetlepel honing
- 350 gr witte chocolade
- 30 gr boter
- 1 eetlepel vanille extract
Voor de afwerking :
- Verse frambozen
- Wit chocolade schaafsel
Instructies
Voor het deeg :
- Meng de suiker, het ei , het vanille extract en de boter in een mengkom
- Nadien voeg je de bloem en het bakpoeder toe en meng je alles goed door elkaar met je handen
- Rol het deeg op tot een dikke bol, doe er folie over, en leg zeker een uurtje in de ijskast
- Als het deeg lang genoeg in de ijskast gelegen heeft kun je de bodempjes gaan bakken
- Neem steeds een klein stukje deeg en rol dit uit, op een met bloem bestrooid werkblad
- Ik spoot mijn vormpjes in met bakspray ( werkt fantastisch!). Leg het deeg in het vormpje en druk het goed aan tegen de randen
- Het te veel aan deeg neem je weg. Prik nog enkele gaatjes met een vork in het deeg en bak ze dan 13 minuten op 180 graden
- Haal ze voorzichtig uit de vorm en laat ze even afkoelen
Tijd voor de Ganache!
- Doe de slagroom, het vanille extract en de honing in een pannetje en laat tot ongeveer 60° opwarmen.
- Smelt de witte chocolade au-bain marie en meng nu de gesmolten chocolade met het slagroommengsel goed door behulp van een staafmixer.
- Voeg dan de boter toe, meng goed en laat het mengsel nu afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de pot af met vershoudfolie.
De afwerking :
- Neem de vormpjes en leg er enkele eetlepels witte chocolade ganache over. Dresseer de framboosjes mooi over het taartje en werk af met chocolade schaafsel
- smakelijk!