Ready for Halloween? Chocomousse met een frambozen vulling

Equipment

  • Bakvorm : https://www.bouwhuis.com/pavocake-3dsiliconen-vorm-creme-250-mm-x-84-mm
  • Oranje laag : https://www.bouwhuis.com/checkout/cart/configure/id/10672209/product_id/16142/
  • Bakvorm 20CM x 20 CM
  • Zilverpapier
  • Vershoudfolie
  • Zeef

Ingrediënten

Voor de chocomousse :

  • 250 gr witte chocolade
  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 ml volle melk
  • 1 zakje vanille suiker
  • 250 ml slagroom

Voor de frambozenvulling :

  • 1 blaadje gelatine
  • 200 gr diepvriesframbozen (je moet 100 gr overhouden nadat je het mengsel hebt gezeefd dus ik gebruikte wat meer voor de zekerheid)
  • 1 eierdooier
  • 1 ei
  • 40 gr suiker
  • 40 gr boter

Voor de bodem :

  • enkele verkruimelde speculaasjes

Voor de afwerking :

  • Oranje Cacaoboter spray
  • Halloween versiering naar keuze

Instructies 

Voor de chocomousse :

  • Neem de 3 gelatine blaadjes & laat die ondertussen weken in koud water. (ongeveer 10 minuten)
  • Om de witte chocolade te maken gaan we eerst de melk even opwarmen in de microgolf
  • Meng dan de gelatine blaadjes onder de hete melk.
  • Breek de chocolade in stukken en leg deze in de hete melk. Laat 5 minuten rusten en roer nadien zodat alle chocolade gesmolten is
  • Klop in een andere kom de slagroom half stijf samen met de suiker.  ( de room moet wat de consistentie hebben van yoghurt)
  • Spatel dan voorzichtig de room onder de chocolade saus.
  • Zet de kom enkele uren afgedekt in de koelkast zodat het mengsel kan opstijven

Voor de frambozen vulling :

  • Pureer de frambozen en zeef ze vervolgens. Je moet 100 gram overhouden.
  • Dit mengsel voeg je samen met de suiker , de eierdooier en het ei in een steelpannetje. Verwarm dit samen op een laag vuurtje.
  • Het mengsel zal nu wat dikker worden, maar zorg er zeker voor dat het niet kookt. ( bij 85° ongeveer mag je het van het vuur halen)
  • Giet het frambozenmengsel door een fijne zeef en roer de uitgelekte gelatine erdoor.
  • Snijd de boter in kleine stukjes en roer deze door de vulling.
  • Neem een brownieblik (20CM x 20CM) en neem een beetje zilverpapier.
  • Maak nu een rechthoekige balkvorm met het zilverpapier en bekleed dit nadien met vershoudfolie.
  • Hierin giet je het frambozenmengsel en dit ga ja nu invriezen

De afwerking :

  • Neem de chocolademousse en bekleed 1/3de van de vorm met de mousse
  • Neem de frambozenstaaf uit de vorm en leg die op de chocomousse
  • Vul nadien de vorm met de overgebleven chocomousse en schud eens goed met de vorm zodat je geen luchtbellen hebt.
  • Als laatste druk je de de geplette speculaas brokjes in de chocomousse en dit geheel vries je dan weer een nachtje in.
  • Dan ontvorm je de chocomousse voorzichtig.
  • Zet dit op een rooster en spuit nu je cacaoboter spray over de chocomousse. Werk af met de halloween decoratie
  • Zet de chocomousse enkele uren in de ijskast alvorens hem te serveren.
  • Smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It