- 300 gr Risotto
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 750 ml groentenbouillon (2 blokjes bouillon opgelost in 750 ml heet water)
- 150 gr Mascarpone
- 100 gr Parmezaanpoeder
- 2 teentjes look
- 200 gr Chorizo worst
- 150 gr kleine tomaatjes
- 2 handjes erwtjes
- Verse Basilicum
Zet een ruime pan op het vuur met wat olijfolie
Snijd de Chorizo in kleine stukjes en bak deze samen met de look wat aan
Voeg dan de tomatenpuree , de erwtjes en de tomaatjes toe en roer goed
Voeg dan de Risotto rijst toe en roer alles goed door elkaar zodat de rijst glazig wordt.
Dan is het de bedoeling dat je de bouillon beetje per beetje toevoegt ( over een tijdspanne van ongeveer 20 minuutjes). Je voegt elke keer een soeplepel toe en laat het even pruttelen totdat de bouillon volledig opgenomen is en dan voeg je opnieuw een soeplepel toe. Vergeet ook zeker niet af en toe goed te roeren zodat het niet aanbakt.
Wanneer alle bouillon opgenomen is voeg je de mascarpone toe samen met het Parmezaan poeder.
Kruid naar smaak af met peper en zout en serveer met verse basilicum
Smakelijk!