Chocomousse
Ingrediënten
- 220 gr pure chocolade (grof gesneden)
- 4 eierdooiers
- 250 ml slagroom
- 250 ml volle melk
- 70 gr suiker
- 1 eetlepel bloem
Instructies
- Zet een pannetje op het vuur en verwarm de melk
- Doe de eierdooiers , de bloem en de suiker samen in een kom en klopt dit luchtig op tot het een licht mengsel wordt
- Giet de hete melk bij het ei-mengsel en mix even alles door elkaar
- Giet het geheel nu terug in de pot op het vuur, en klop goed met een garde zodat het niet aanbrand
- Zodra het mengsel dikker wordt, haal je het van het vuur en voeg je de chocolade toe
- Blijf goed roeren tot alle chocolade opgelost is en laat het mengsel nu volledig afkoelen
- Klop intussen de slagroom half stijf op en die voeg je voorzichtig onder het chocolade mengsel
- Giet het in de potjes en laat opstijven in de ijskast
- Smakelijk!