Rijsttaartjes
Rijsttaart, een goede oude klassieker die nooit teleurstelt! Als je op zondag van plan bent om op bezoek te gaan bij ‘ de bomma’, kan je uitpakken met zelfgemaakte taartjes. Het moet niet altijd van bij de bakker komen, toch? Deze zijn trouwens heel erg luchtig en niet te zoet!
Equipment
- Gekartelde bakvormpjes
Ingrediënten
- 140 gr dessertrijst
- 200 gr suiker
- 50 gr puddingpoeder (vanille)
- 2 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker of 2 vanillestokjes
- 1 l volle melk
- 2 vellen bladerdeeg
- Bloemsuiker voor de afwerking
- 2 eetlepels Vanille Extract
Instructies
- Zet de dessertrijst samen met 3/4 van de melk op het vuur. Zet de overige melk even opzij in een kommetje
- Doe de vanillesuiker bij de dessertrijst en blijf goed roeren totdat het kookpunt bereikt is
- Zet nadien je vuur op een lagere stand en blijf roeren tot je dessertrijst gaar is .(3/4 van de melk moet geabsorbeerd zijn door de rijst, dit kan wel zeker 20 minuten duren)
- Let wel op dat je mengsel niet aanbrand dus blijf zeker regelmatig roeren
- Los dan het puddingpoeder op in de overige melk en doe dit samen met de suiker en het vanille extract bij de gare dessertrijst
- Laat het mengsel op een zacht vuurtje staan zodat het kan binden en blijf regelmatig roeren
- Zet de rijstpap dan +/- 20 minuutjes opzij zodat deze even kan afkoelen. Je zal zien dat de consistentie dikker wordt
- Scheid de eieren en doe de eigelen onder der rijstpap. Klop de eiwitten op en spatel die voorzichtig onder het mengsel
- Neem ondertussen je vellen bladerdeeg uit de ijskast , rol ze uit op je werkblad en strooi er wat bloem over
- Leg je vormpjes ondersteboven op het bladerdeeg en snijd met een mes rondom het vormpje het bladerdeeg uit
- Spuit wat bakspray in de vormpjes en druk het bladerdeeg goed aan. Het overtollige bladerdeeg snij je bovenaan je vormpje weg
- Vul de vormpjes met de het rijstmengsel en zet ze 20-25 minuutjes in de oven op 175°.
- Laat ze nadien even afkoelen alvorens je ze uit de vormpjes haalt
- Strooi er een beetje bloemsuiker over and enjoy..