- 250 ml warm water
- 250 ml volle melk
- 130 ml zonnebloemolie
- 200 gr pure chocolade
- 2 eieren
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 90 gr cacaopoeder
- 420 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Enkele druppels vanille extract
Voor de chocolade slagroom
- 500 ml slagroom
- 150 gr pure chocolade
De cupcakes :
Neem een mengkom en voeg de bloem, het cacaopoeder, de vanillesuiker, het vanille extract en de suiker samen. Meng dit goed met een garde.
Voeg daarna de zonnebloemolie, de eieren, het water en de melk toe aan het mengsel. Zet de muffin vormpjes in de bakvorm en giet het mengsel hier nu in.
Snijd de chocolade in grove stukjes en voeg er in elke muffin vorm wat toe. Duw ze wat in het mengsel met een lepel.
Verwarm de oven voor op 180 ° en bak de cupcakes +/- 15/17 min. Laat ze afkoelen en je kan ( als je wil) beginnen aan de topping!
De topping :
Smelt de chocolade au bain-marie
Warm de helft van de slagroom op in een pannetje en giet dit in enkele keren nadien bij de gesmolten chocolade. Blijf goed roeren met een garde
Neem de pot van het vuur en voeg nadien de koude slagroom toe. Roer alles goed door elkaar en zet dit nu even in de ijskast om af te koelen.
Zodra de slagroom afgekoeld is, kan je deze opkloppen met een mixer. Met behulp van een spuitzak en een spuitmondje naar keuze, kan je mooie toefjes maken wanneer de cupcakes afgekoeld zijn.
Heerlijk smeuïg vanbinnen..Smakelijk!