Bloemkool Bites
Ingrediënten
- 400 gr bloemkoolroosjes
- 125 ml water
- 1 tl bakpoeder
- 50 gr Tarwebloem
- 50 gr Maizena
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
Voor de Saus :
- 1 eetlepel Sriracha
- 1 eetlepel honing
- 6 eetlepels mayonaise
Instructies
- Zorg ervoor dat de bloemkoolroosjes niet te groot en niet te klein zijn. Het moeten kleine bites zijn perfect als aperitiefhapje.
- In een mengkom voeg je de maïzena, het bakpoeder, de tarwebloem en de kruiden samen. Kruid ook nog extra af met peper en zout. Als laatste voeg je het water toe.
- Leg de bloemkoolroosjes in het mengsel en haal ze er allemaal enkele keren goed door.
- Zet de friteuse op 180° en bak de bloemkoolroosjes in 5-7 minuten gaar. Zodra ze goudbruin zien, zijn ze klaar!
- Voor de saus meng je alle ingrediënten door elkaar !
- Smakelijk!