- 2 kipfilets (in kleine blokjes gesneden)
- 400 ml kokosmelk
- 3 à 4 eetlepels currykruiden
- 3 teentjes look
- 1 ajuin
- 1 eetlepel Ketjap Manis
- 1 Kippen bouillonblokje
- 1 zakje Snelkookrijst
- 1 handje cashewnoten (grof gesneden)
- 1 handje peulen
- 1 eetlepel Maizena
Pel de look en de ajuin en haal deze even kort door de keukenmixer zodat ze fijn gesneden zijn
Fruit ze vervolgens wat aan in olijfolie op een middelhoog vuur en voeg dan de kippenblokjes toe. Ik hield enkele blokjes kip opzij, die ik apart bakte, voor de afwerking.
Voeg dan de currykruiden toe samen met peper & zout naar smaak en bak nu tot de kip goudbruin is
Voeg dan de kokosmelk toe ,de Ketjap Manis, het bouillonblokje en laat even pruttelen
In een apart pannetje wok je kort de peulen die je dan nadien toevoegt aan de saus
In een bodempje water los je 1 eetlepel Maizena op, die je dan toevoegt aan de saus. Op deze manier dikt die iets sneller in.
Proef de saus en kruid nog even verder af naar smaak met peper & zout
De cashewnoten wok je kort in een pannetje zonder vetstof
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking
Serveer de currysaus samen met de rijst & de cashewnoten
smakelijk!