Frangipane Bananenbrood

Bron : Tartes Yaya

Equipment

  • Langwerpige cakevorm

Ingrediënten

Voor het bananenbeslag :

  • 2 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 120 ml volle melk
  • 100 gr Havervlokken (fijn gemixt)
  • 100 gr Zelfrijzend bakmeel
  • 80 gr suiker
  • 1 eetlepel Vanille extract

Voor de Frangipane

  • 50 gr ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 100 gr Amandelmeel
  • 80 gr suiker
  • 1 eetlepel Vanille extract
  • Amandelschilfers

Instructies 

Voor het bananenbeslag :

  • Plet de rijpe bananen met een vork plat
  • Mix er het ei onder in een mengkom
  • Voeg er dan de melk aan toe alsook de gemixte havervlokken en het zelfrijzend bakmeel. Mix alles goed onder elkaar
  • Als laatste voeg je de suiker en het vanille extract toe

Voor het Frangipanebeslag :

  • Ik vet mijn cakevorm in en bedek deze met een stuk bakpapier ( zo plakt het bakpapier er goed tegen aan)
  • Neem een andere mengkom en klop de boter goed los en voeg er dan 1 voor 1 de eitjes aan doe.
  • Voeg het amandelmeel , het vanille extract en de suiker toe aan het mengsel en mix goed tot een egaal mengsel

Het bakken van de cake :

  • Begin met de helft van het bananenbeslag in de cakevorm te gieten en lepel hierover de helft van het frangipane beslag
  • Voeg dan de rest van het bananenmengsel toe en werk af met de rest van het frangipanebeslag.
  • Werk af met de amandelschilfers
  • Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 30- 35 minuten.
    Laat de cake nadien voldoende afkoelen.
  • Smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It