Frangipane Bananenbrood
Bron : Tartes Yaya
Equipment
- Langwerpige cakevorm
Ingrediënten
Voor het bananenbeslag :
- 2 rijpe bananen
- 1 ei
- 120 ml volle melk
- 100 gr Havervlokken (fijn gemixt)
- 100 gr Zelfrijzend bakmeel
- 80 gr suiker
- 1 eetlepel Vanille extract
Voor de Frangipane
- 50 gr ongezouten roomboter
- 2 eieren
- 100 gr Amandelmeel
- 80 gr suiker
- 1 eetlepel Vanille extract
- Amandelschilfers
Instructies
Voor het bananenbeslag :
- Plet de rijpe bananen met een vork plat
- Mix er het ei onder in een mengkom
- Voeg er dan de melk aan toe alsook de gemixte havervlokken en het zelfrijzend bakmeel. Mix alles goed onder elkaar
- Als laatste voeg je de suiker en het vanille extract toe
Voor het Frangipanebeslag :
- Ik vet mijn cakevorm in en bedek deze met een stuk bakpapier ( zo plakt het bakpapier er goed tegen aan)
- Neem een andere mengkom en klop de boter goed los en voeg er dan 1 voor 1 de eitjes aan doe.
- Voeg het amandelmeel , het vanille extract en de suiker toe aan het mengsel en mix goed tot een egaal mengsel
Het bakken van de cake :
- Begin met de helft van het bananenbeslag in de cakevorm te gieten en lepel hierover de helft van het frangipane beslag
- Voeg dan de rest van het bananenmengsel toe en werk af met de rest van het frangipanebeslag.
- Werk af met de amandelschilfers
- Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 30- 35 minuten.Laat de cake nadien voldoende afkoelen.
- Smakelijk!